sâmbătă, 21 august 2010

Jurnal monden

Relatam in direct de la fata locului unde, de altfel, nu se intampla absolut nimic iesit in comun. E o dupa-amiaza obisnuita in care domnisoarele din poiata au facut un numar redus de oua iar Milica vegheaza la bunul mers al lucrurilor cocotat pe o gramada pe plasa metalica neutilizabila.

Gainile par stresate pentru ca in dimineata asta stapanii au ales sa elibereze "hunii" din casuta lor de lemn si acestia procedeaza ca la orice invazie care se respecta. Astfel, si-au bagat ciocurile peste tot, inclusiv in cotineata domnisoarelor ouatoare, si acum au ocupat toate locurile bune pentru siesta.
Apogeul si obraznicia maxima au fost atinse de un roscovan, asa cum reiese din imaginea de mai jos:

Ca o noutate colorata va oferim ultimele tendinte in materie de penaj direct de pe podiumul de defilare de la Saptamana Modei de la Titu.


joi, 19 august 2010

Vesti bune de la poiata

Va povesteam mai demult ca gainile noastre adulte sunt cumparate de la o ferma. La ferma acolo au invatat numai lucruri urate: cum sa te bati pentru mancare, cum sa halesti propria productie, cum sa te prefaci ca ai facut oua ca sa-ti dovedesti utilitatea sau cum sa iti ascunzi ouale pe sub cotet dupa ce, in prealabil ai racait pana ai sapat acolo ditamai groapa.

Colac peste pupaza, din cauza caldurii s-au mai umplut si de paduchi. Marea despaduchere s-a incercat saptamana aceasta cand cotetul le-a fost stropit cu o substanta de la farmacia veterinara si se pare ca parazitii s-au mai redus la numar. Nu mai vorbim ca stapanul lor aflat in concediu le-a trantit si ditamai gramada de cenusa ca sa aiba unde sa-si faca o baie din aia de le place lor.

Pentru ca mancau oua, stapana le-a facut cuibare cu oua de lemn. Auzise ea ca ar fi eficient in a dezvata galinaceele de obiceiuri proaste. Ti-ai gasit?! Le-au ciocanit de cateva ori, au vazut ca nu sunt bune de mancat, le-au ornat corespunzator cu ganiat si cam atat. Singurul rol benefic al oualor de lemn a fost faptul ca in sfarsit domnisoarele s-au prins ca stapana a pus cutiile alea cu paie si cu un ou de lemn in ele, pentru ca de fapt, acolo ar trebui sa faca si ele ouale. Si acum le fac. E drept ca ocazional mai oua si in spatele balotului de paie pe care stapana il foloseste ca sa le schimbe "lenjeria" din cuibar.

Pana la urma, dupa indelungi discutii datorate faptului ca stapanul vroia oua ecologice, stapana a cumparat un sac de 10 kg de concentrat special pentru individe outoare. Si productia a inceput timid dupa ce vreo doua luni fusese inexistenta. Doua-trei oua azi, patru-cinci maine. S-a ajuns astazi, cand spunem povestea, la 7 oua pe zi si stapanii privesc multumiti primul carton plin de oua de la gainile lor grase si rasfatate.

Revenim cu noutati

joi, 12 august 2010

Weekend cu grindina

Dupa ce vineri si sambata am murit de cald si noi si vietuitoarele din curte, duminica s-a innorat brusc si a inceput sa ploua. Am multumit cerului pentru ca ne gandeam ca se mai racoreste putin si o sa putem respira.

Ntz! Cerul s-a gandit sa ne sature daca tot ne-a vazut asa incantati si a transformat o ploicica de vara intr-o furtuna zdravana. Cireasa de pe tort: era o furtuna asezonata cu grindina a carei dimensiune crestea vazand cu ochii. Asa ne-am trezit siderati asistand la o ploaie torentiala cu grindina de marimea unei mingi de ping-pong, asa cum nu vazusem in 30 de ani de viata.

Ne uitam cu spaima la parbrizul masinii, temandu-ne pentru integraitatea lui. Ploaia, in toata vijelioasa-i aparitie, a durat cam o jumatate de ora si noi ne rugam ca grindina sa nu ne faca praf masina in curte.

Intr-un final ne-am resemnat si ne gandeam ca ajungem la Bucuresti cu decapotabila dar ploaia a stat brusc. Ne-am urcat in masina in viteza si am tulit-o catre Bucuresti.

Conform legilor lui Murphi, tot drumul ne-a plouat. Torential!

marți, 3 august 2010

Ardei

Cand am cumparat rasadul de ardei de la piata socrul meu a declarat cu o figura de cunoscator: "Nu se fac astia nici in 100 de ani!"
E drept ca era cam stramb si pipernicit dar cine avea timp de detalii din acestea in nebunia din piata? Am luat si noi ce ne-am priceput, in speta cateva fire de ardei gras, cateva de ardei bulgaresc etc.
Ei bine, s-au facut si fotografiile care urmeaza stau marturie ca avem totusi stofa de gradinari.